Op weg naar Kunming
2 juli 16.30h
Bepakt en bezakt de deur achter ons dicht getrokken op weg naar Yunnan in Zuid-West China. Annick en de jongens stonden beneden om ons uit te zwaaien en hup de bus in richting Schiphol. Hier verliep alles gesmeerd. Het vliegtuig was afgeladen en na « 2 overheerlijke vliegtuig maaltijden », x glaasjes water, een Chinese film en enkele uurtjes slaap, landden we 9 uur later in Beijing. Een enorm en modern vliegveld waar we 3 uur rondgedwaald hebben, omdat het vliegtuig naar Kunming, de hoofdstad van Yunnan, vertraging had.
Yunnan ligt op de grens met Laos, Vietnam, Myanmar en vlakbij Tibet. Deze provincie maakte deel uit van de Zuidelijke Zijderoute. Wij hebben best al een groot deel van de zijderoute gevolgd en zijn benieuwd naar de historische en culturele bezienswaardigheden die we in dit deel van China gaan zien. Verder staat Yunnan bekend om zijn prachtige bergachtige landschappen en zijn 25 etnische minderheidsgroepen met hun eigen cultuur en tradities. Reden genoeg dus om de lange vliegreis te ondergaan, want leuk vind ik vliegen niet. De super ondersteunende, dure vliegtuigkousen, die ik op het laatste moment gekocht heb, zaten voor geen meter en waren meer een last. Uitdoen dan zou je zeggen, maar dit was geen optie, want naar het toilet gaan in een vliegtuig durf ik niet. Van Beijing naar Kunming is het 4 uur vliegen en we waren de enige Europeanen op deze binnenlandse vlucht.
Drie dagen om de stad te verkennen. Kunming ligt op 1890 meter boven zeeniveau (even wennen dus) en er wonen meer dan 5 miljoen mensen. Toch valt de drukte mee. Ruime wegen en brede fietspaden, waar geen fietser te bekennen is, maar scooters in overvloed. Drie, vier mensen op een scooter is heel gewoon. Voetgangers moeten wel erg oppassen, want auto’s en scooters nemen voorrang, zelfs als je op een zebrapad loopt en het licht op groen is. Ook even wennen dus! ‘s Avonds is de stad uitbundig verlicht, van een energie crisis is hier geen sprake lijkt het.
We hebben de belangrijkste attracties bezocht: de Golden Temple (een behoorlijke klim), de prachtige oude stad met jammergenoeg nog maar enkele Hutons en de Green Lake, gelegen in een enorm park, waar mensen in het weekend wandelen, eten, drinken en verkoeling zoeken.
Verder door de stad gewandeld om de sfeer te proeven en ja, we zijn weer in China!
Katell:8 juli 2024Trop chouette! Profitez bien les routards!
Faye:8 juli 2024Mooi fotos en blij dat jullie veilig aangekomen zijn - Genieten!
Ted:8 juli 2024Blij dat jullie goed in Kunming zijn aangekomen en wat een prachtige foto's!